Over ons

Architecten ontwerpen en maken eco design

Vilt aan Zee is in 2011 opgericht door architecten Anne van de Weijer en Sandra Burggraaf. Na tien jaar te hebben gewerkt op architectenbureaus besloten zij het roer om te gooien en startten zij Vilt aan Zee.

Bij Vilt aan Zee vertalen ze hun ervaring en kennis als architect naar interieurproducten. Ze weten de eigenschappen van vilt om te zetten naar een productlijn die zowel wat betreft sfeer en akoestiek iets toevoegt aan de ruimte. Ze ontwikkelden hiervoor een eigen techniek.

De afgelopen 3 jaar heeft Sandra zich naast Vilt aan Zee gestort op Stichting Vrolijk Werk. Een werkplaats waar vrouwen met een afstand tot de arbeidsmarkt vilten , wol wassen, wol kaarden en verven. Begin 2017 heeft Sandra officieel afscheid genomen van Vilt aan Zee.

Whispering Wall o.l.v. Mark de Weijer is een belangrijke samenwerkingspartner van Vilt aan Zee. Ze maken samen producten waaronder de collectie Felt+Paper en in de werkplaats/winkel van Whispering Wall worden de lampen tentoongesteld en verkocht.

 

anne

 

overzicht-lampen-Eyeworks-(2)

 

In het restaurant van tv-producent Warner Bros (voormalig Eyeworks) hangen deze acht grote hanglampen van Vilt aan Zee met een doorsnede van 1,20 meter.

Hun nieuwe ontwerp XEI lanceerden ze tijdens de Dutch Design Week 2016.  En de collectie Felt+Paper tijdens de Dutch Design Week 2014.