Vilt aan Zee is op meerdere fronten in ontwikkeling. Mooie producten zijn in de maak, en creatieve samenwerkingen geven verrassende projecten. Genoeg nieuws dus!

 

november 2018

Vilt aan Zee verhuist naar winkelpand in het Makerskwartier van de Boekhorststraat

Zaterdag 10 november is de opening van het nieuwe werk-en winkelpand van Vilt aan Zee!
We moesten afscheid nemen van ons mooie atelier in Duindorp maar er is iets heel moois voor teruggekomen. Een leuke plek midden in de levendigheid van het centrum. Na drie weken verven, verhuizen, klussen en inrichten is het zo goed als af.
Maandag en dinsdag tot 14:30 en donderdag en vrijdag van 9:00-17:30 zijn we open. Wees welkom!

 

juni 2018

Vilt aan Zee in 2019 circulair

Lijs Beeckman heeft de afgelopen 4 maanden gewerkt aan een onderzoek om de lampen van Vilt aan Zee circulair te maken. Met als resultaat de nieuwe wand- en tafellamp LY gemaakt van oude lampen. Op deze manier gaat er geen kostbaar materiaal verloren. In de toekomst blijft de Vilt aan Zee eigenaar van de lamp die je koopt. Je mag de lamp zolang als je wilt gebruiken. Mocht je na een aantal jaren iets anders willen dan geef je de lamp terug en maken wij er een nieuw product van. Vanaf 2019 wil Vilt aan Zee hiermee aan de slag gaan.

 

februari 2017

Stagiaire aan de slag bij Vilt aan Zee

Lijs Beeckman werkt van februari tot juni bij ons aan haar afstudeerproject. Ze studeert aan de hogeschool Howest in Kortrijk. Naast het meehelpen aan alle activiteiten bij Vilt aan Zee zal ze haar eigen project ontwikkelen. Zij zal een businessplan bedenken waarbij de circulaire economie centraal staat. Later meer hierover.

 

wolk met lijs

 

november 2017

Vilt aan Zee is verhuisd

Omdat het gebouw aan de Van Heutszstraat wordt verbouwd moesten we op zoek naar een nieuwe plek voor ons atelier. Aan de Zeezwaluwstraat 4 in Duindorp hebben we een hele mooie ruimte gevonden met uitzicht op een enorme tuin en met ramen rondom. En ook nog 5 minuten fietsen van het strand. Als je wilt komen kijken, je bent van harte welkom!

 

 

juli 2017

Nieuwe locatie kinderdagverblijf Koek en Ei in Den Haag geopend

De inrichting van de kinderdagverblijven van Koek en Ei hebben een rustige, warme uitstraling. Veel licht, houten meubels en speelgoed en mooie zachte kleuren. De ideale plek om te verlichten met een aantal MO’s een XEi en een CO. Ze voelen zich er duidelijk thuis!

april 2017

Negen lampen voor Vapiano Groningen

Voor de nieuwe vestiging van restaurant keten Vapiano heeft Lichtplanners ons de opdracht gegeven om negen lampen te maken van 30 cm – 120 cm en per 10 cm alle maten daartussen. En dat in drie weken. Leek onmogelijk, maar alles kan met een hoop hulp en een blik op oneindig. De lampen hebben een Vapiano rode rand gekregen en een rood snoer. De foto’s van het eindresultaat komen nog.

 

maart 2017

Vilt aan Zee samen met Danielle Davidson in het gemeentemuseum

Het gemeentemuseum nodigt elk jaar de verschillende wijken van Den Haag uit om een avond langs te komen in het museum. Dit keer was de Haagse Hout en het Laakkwartier aan de beurt. Kunstenaars uit de wijk mochten in het museum eigen werk hangen. Samen met Danielle Davidson hebben we een installatie laten zien. Danielle schildert improviserend op muziek die op dat moment ontstaat. Haar werk hebben we gebeamd op een grote vilten lamp van Vilt aan Zee. Een geweldige avond. Dank daarvoor aan het Gemeentemuseum en Kunstpost!

jan 2017

Groot rood

Voor de etalage van Whispering Wall wilde ik nieuw werk maken. Een groot rood doek zat al een tijd als beeld in mijn hoofd.  Verschillende tinten rode, blauwe en paarse wol heb ik door de kaardenmolen gehaald. Vervolgens is het schilderen met wol. In de viltmachine van Vrolijk Werk is het doek uiteindelijk gekrompen tot 1,30 m x 1,80 m. Veel werk maar wel alle moeite waard. In het echt bekijken? Het hangt nog zeker een maand bij Whispering Wall, Weimarstraat 54.

 

 

dec 2016

Weg met al dat grijs kies voor kleur!

Productontwikkeling staat soms onder druk als er zoveel andere dingen te doen zijn. Belangrijk dus om er bewust af en toe tijd voor vrij te maken. Geïnspireerd door o.a. de kleurvlakken van schilder Rothko ben ik al een tijd bezig om panelen te maken van lagen wol in verschillende kleuren. In eerste instantie zie je bv groen maar als je dichterbij komt zie je allerlei kleuren. De bovenste kleur was echter altijd zeer dominant.
Nu ik de kaardenmolen van Vrolijk Werk kan gebruiken kan ik zelf kleuren’ mengen’ en dit beoogde effect veel beter verkrijgen. Wel heel veel werk,  maar het geeft eindeloze mogelijkheden en het resultaat is soms bijna ontroerend mooi. Al zeg ik het zelf..

 

Vilt aan Zee staat op de Dutch Design Week in Eindhoven

Van zaterdag 22 oktober tot en met zondag 30 oktober staat Vilt aan Zee in het Design Perron in Eindhoven. We laten twee nieuwe collecties zien; XEI en LO_MO_COLOR. Daarnaast is felt+paper type IV en V voor het eerst te bewonderen. Kom langs van 10:00-18:00. Fuutlaan 12, dichtbij het station.

 

sept 2016

Whispering Wall wordt
Whispering Wall Collective

Het is tijd voor verandering van onze winkel Whispering Wall in de Weimarstraat. Mark de Weijer verhuist zijn atelier en daarmee komt er ruimte vrij om werk te tonen van meer ontwerpers. Whispering Wall Collective is de nieuwe naam van een collectief van ontwerpers en makers van interieur producten. Ben je geïnteresseerd om actief deel te nemen? We zijn nog op zoek! Extra informatie.

foto-whispering-wall

mei 2016

De lampen van Vilt aan Zee te zien in het Wooonadviescentrum Leiderdorp

Wat gaat iedereen doen op een regenachtige pinkstermaandag? Natuurlijk, naar de woonboulevard! Gelukkig hingen onze lampen daar om zich te laten bewonderen. Dat verklaarde de files.
Ze  hangen er nog een kleine maand. Tip: op zaterdag kunt u er gratis interieuradvies krijgen. Het adres is Meubelplein 15 in Leiderdorp.

wooon-1

maart 2016

European Artistic Crafts Days 1-3 april

Vrijdag en zaterdag is Whispering Wall extra lang geopend (10:30-17:30) voor de Europea Artistic Crafts Days. De vrijdag zal Mark de Weijer laten zien hoe lampen van papierpulp gemaakt worden en zaterdag zal Vilt aan Zee laten zien hoe vilten lampen worden gemaakt. U bent van harte welkom!

EACD-poster(2)

dec 2015

‘Maak het mee’ met Eigenwijs Weimar

Zondag 13 december is het weer Eigenwijs Weimar. Winkels en cafés in de Weimarstraat organiseren die dag leuke activiteiten rond het thema ‘ Maak het mee’. Whispering Wall springt hierop in door twee flitsworkshops te geven. In een uur leggen we de basistechniek uit van het vilten of van het papier maken.

programma:

13:00 – 14:00 – basistechniek vilt
15:00 – 16:00 – basistechniek papier maken

Kosten 7,50 euro per uur. Er kunnen zes deelnemers mee doen dus wees er snel bij of meld je vooraf aan!

eigenwijs-weimar

nov 2015

Opening werkplaats Vrolijk Werk met lancering Vro – Lo Mo Co collectie!!

Vrijdag 6 november bent u van harte welkom van 11:00 – 14:00 om de werkplaats van Vrolijk Werk te bezoeken. Om 12:00 zal wethouder Ingrid van Engelshoven het startsein geven van de crowdfundcampagne. Unieke vilten producten worden dan in de voorverkoop gedaan. Naast mooie laptophoezen en handschoenen zal ook de Vro – Lo Mo Co collectie te zien en te koop zijn! Lampen volgens het ontwerp van Vilt aan Zee gemaakt door deelnemers van Vrolijk Werk, van wol van schapen uit de buurt. Een 100 % ecologische en sociale lamp.

Vrolijke werkers laten je die dag demonstraties zien van het werkproces en we zorgen voor soep en lekkere hapjes. Zin om te komen? Meld je dan aan met deze link!

logo-vrolijk-wekr-en-vilt-aan-zee

okt 2015

Opening Whispering Wall

Vrijdag 9 oktober is iedereen vanaf 17:00 welkom bij Whispering Wall. We presenteren de papieren constructies van Angeline Dekker en nieuw werk van Mark de Weijer en onszelf.

Angeline Dekker ontwikkelt voor haar architectonische constructies bouwelementen van kwetsbare materialen. Behalve keramiek gebruikt ze hiervoor papier. Tijdens workshops bij Whispering Wall onderzocht zij soorten papieremulsies voor haar architectonische elementen zoals balken en deuren. Deze heeft zij verwerkt tot een installatie voor de etalages van Whispering Wall.

 

whispering-wall

 

sept 2015

Open dag Kunstpost

Elk jaar openen de ateliers van Stichting Kunstpost haar deuren. Vilt aan Zee hoort hierbij en verwelkomt dan ook iedereen op zondag 27 september van 11:00 -16:30 om te komen kijken naar de laatste ontwikkelingen. Ons atelier is gevestigd op de eerste verdieping van het oude schoolgebouw op de Van Heutszstraat 12 in Den Haag. Kom langs!

 

atelierboven

augustus 2015

Felt+Paper in online artikel van Homify

In dit artikel over producten in industriële stijl wordt onze Felt+Paper lampen collectie beschreven. Het artikel is te vinden op de woonsite www.homify.nl.  Deze collectie, samen ontwikkeld met Mark de Weijer, wordt vilt gecombineerd met papierpulp.

juli 2015

Een kudde lampen losgelaten

Als laatste opdracht voor onze zomervakantie hebben we een serie lampen boven een eettafel opgehangen in een prachtige begin 20e  eeuwse woning in Scheveningen. In deze modern ingerichte woonkamer mochten onze lampen het speelse element vormen. Zeven kleine lampen van ongeveer 25 cm, uitgewerkt in verschillende soorten naturel witte wol, opgehangen op verschillende hoogtes. Nerfgoed heeft het ophangsysteem gemaakt. De draden zijn zo mooi verstopt achter een afgelakte houten frame dat aan het plafond is bevestigd.

juni 2015

Nieuwe wandpanelen

Vilt aan Zee is bezig met de ontwikkeling van een gekleurde akoestische panelen-collectie. Laag over laag worden verschillende kleuren op elkaar gelegd. Hierdoor ontstaat er een kleurvlak met diepte waar je als je goed kijkt alle kleuren doorheen ziet. Kleurkeuze en afmeting worden samen met de klant bepaald. De mogelijkheden zijn eindeloos!

 

Maand juni 10 % korting en een feestje!

Om alle positieve ontwikkelingen te vieren geven we op de eco design lampen en de wandbekleding 10 % korting in de maand juni. Zo hebben we een nieuwe huisstijl en website dankzij Eyal en Myrthe, gaan we van start met Whispering Wall (zie hieronder), doen we mee met Design District en gaat de werkplaats van Vrolijk Werk van beginnen.

Tijd dus voor een feestje! Zondag 14 juni van 14:00-19:00 toont Whispering Wall de nieuwe collectie. Om het feest compleet te maken verloten we die dag een felt+paper lamp. Wees welkom!

Vakbeurs Design District

3, 4, en 5 juni staat Vilt aan Zee met het collectief Whispering Wall op de vakbeurs Design District in Zaanstad. We laten hier een aantal van onze eigen eco design lampen zien, de Felt+Paper collectie en akoestische wandbekleding.

DesignDistrictMailbanner2015NL

Samenwerking Whispering Wall

Vilt aan Zee en Mark de Weijer gaan vanaf juni samen het platform en het collectief Whispering Wall ontwikkelen. Met dit platform gaan we samenwerkingen aan met andere ambachtelijke kunstenaars en productontwerpers om zo tot vernieuwende innovatieve producten te komen. Onverwachte combinaties van materialen en technieken leiden vaak tot de mooiste ontwerpen. De resultaten kunnen leiden tot verlichtingsontwerpen, wandbekleding of iets geheel nieuws.

Whispering Wall heeft een eigen winkel waar Anne de donderdag en afwisselend de zaterdag aanwezig zal zijn.

 

Whispering-Wall-nieuwsbrief