Projecten

 

particulier, Genk

Jaar: 2016
Opdracht: drie akoestische panelen

Voor de woonkamer in een nieuwe woning waren de opdrachtgevers op zoek naar akoestische panelen. Uit een vijftal proeflapjes hadden de opdrachtgevers een keuze gemaakt; rood, grijs en donkerblauw. De drie, vrij grote doeken, zijn gespannen om een houten frame. Achter het doek is extra wol geplaatst dat speciaal bedoeld is ter verbetering van de akoestiek. De foto’s laten het maakproces zien en een impressie hoe het zou hangen in mijn eigen huis.

Woning, Scheveningen

Jaar: 2015
Opdracht: 7 kleine vilten lampen LO25 en twee grote lampen MO80

In een mooi 19 eeuws herenhuis brengen onze vilten tafellampen sfeer en speelsheid in de strak gerenoveerde woonkamer. Door de zeven lampen op verschillende hoogtes te hangen wordt het een licht object in de ruimte. De bedrading is mooi weggewerkt in een houten afgelakte koker tegen het plafond.

In de erker geeft de lamp in combinatie met de Oosterse bank een verstild beeld.

Eyeworks, Amsterdam

Jaar: 2013
Opdracht: 8 vilten lampen LO120

Om de vrij sobere grote open ruimte een warme uitstraling te geven en de akoestiek te verbeteren heeft voormalige tv producent Eyeworks, Vilt aan Zee gevraagd acht lampen te maken van 1,20 m groot. De lampen maken indruk door hun omvang, repetitie en uitstraling waarbij de wolstructuur duidelijk zichtbaar is. De lampen steken prachtig af tegen de zwarte houten kap.

Holland Route Huis, Zaanstad

Jaar: 2014
Opdracht: 20 lampen MO LO CO 20-30-40-80

In het informatiecentrum van het Hembrugterrein in Zaanstad hangen twintig handgemaakte eco design lampen. De zachte vilten lampen vormen een mooi kontrast met het industriële gebouw.  De kleine lampen hangen in de omgebouwde jeeps, de middelgrote lampen boven de bar en willekeurig in de ruimte, de grote lampen verlichten de nok en hangen boven de tafel in het kantoor.

Restaurant Didong, Den Haag

Jaar: 2012
Opdracht: lichtpaneel 2,40 m x 0,50 m en 3 vilten lampen CO₄₀

Om de sfeer te verbeteren en iets aan de slechte akoestiek te doen heeft het Indonesische restaurant Didong, Vilt aan Zee gevraagd een vilten lichtpaneel te maken en een aantal vilten lampen. Het vilten lichtpaneel is 2,40 m x 0,50 m. De lampen CO steken met beweegbare ‘hengeltjes’  de ruimte in.

 Architectenbureau ADP, Amsterdam

Jaar: 2010
Opdracht: vilten lamp CO120

Voor boven de vergadertafel zocht architectenbureau ADP een grote en bijzondere lamp. In samenwerking is de lamp genaamd ‘Sjaan’ ontstaan en sindsdien is dit type lamp in de vaste collectie opgenomen.