Geluiddempende panelen

Vilten wandpanelen geven kleur en sfeer aan de ruimte, en verbeteren bovendien de akoestiek!
Het maken van de wandpanelen is maatwerk. Het resultaat is een combinatie van jouw wensen en onze kennis. Om je te helpen met kiezen hebben we onze panelen verdeeld in de abstracte kleurvlakken, schilderachtige kleurvlakken en figuratieve kleurvlakken.

 

Schilderachtige kleurvlakken

Schilderen met wol.

 
Maakproces
kaardenmolen
schapenwol

Met een kaardenmolen mengen we de verschillende tinten. Hierdoor kunnen we mooie kleur overgangen maken. Het leggen van de wol is een intuïtief proces. Het lijkt een beetje op schilderen met wol.

Wil je graag een doek die goed combineert met de kleuren van je kamer? Dat kan, we hebben veel kleuren wol in huis en anders bestellen we het. Vooraf maken we testjes zodat je zeker weet dat het past.

Prijs voor dit kunstwerk (1,05 x 1,40 m): € 1.300,00 (verkocht)

Abstracte kleurvlakken

Het stapelen van kleuren.

 
vilten panelen
Schapenwol
Gekleurde schapenwol
schapenwol

Door dunne lagen verschillende kleuren wol op elkaar te leggen en vervolgens te vilten, ontstaat er een doek met diepte. De kleur van de bovenste laag is dominant maar kijk je van dichtbij dan zie je de andere kleuren erdoorheen komen. In bovenstaand voorbeeld zijn de doeken bewerkt zodat ze steviger en vlakker zijn. Hierdoor, en door twee randen te snijden lijken de doeken bijna papierachtig. De combinatie van meerdere doeken in verschillende kleuren, maakt dit een mooi akoestisch kunstwerk.

Geïnteresseerd om een paneel te laten maken maar advies nodig? Neem contact met ons op dan maken we een schets en proeflapjes om samen de kleuren te bepalen.

Prijs voor dit kunstwerk: € 1.500,00 (verkocht)

 

Figuratieve kleurvlakken

Sterke vormen met grote kleurcontrasten.

 
vilten panelen
vilten paneel
vilten doek blauwe stip
vilten doek blauwe stip

Geïnspireerd op het maakproces van de lampen. De wol is gelegd vanuit het middelpunt. De krachtige kleur blauw contrasteert mooi met het wit. De overgang van de twee kleuren geven een gevoel van beweging.

Wil je ook graag een stip maar in een andere kleuren combinatie? Laat het weten. Nieuwe ideeën zijn altijd welkom!

Prijs voor de witte stip 1,0 m x 1,0 m:  € 800,00 zonder frame – € 950,00 met frame en extra geluiddempende wol achter doek
Prijs voor de blauwe stip 0,75 m x 0,75 m:  € 650,00 (verkocht)

Kies je frame

Er zijn vier manieren om het vilten doek op te hangen. Over het algemeen geldt dat we de wensen over het type hout en de dikte van het frame, vooraf bespreken. Nerfgoed, onze vaste meubelmaker, maakt een professioneel frame waardoor u het goed en makkelijk op kan hangen. Qua prijs is optie 1 en 2 duurder dan optie 3. Optie 4 kost niets.

1. Het doek wordt opgespannen in een houten frame waarbij het frame, ook wel een kader, zichtbaar is.

2. Het doek wordt opgespannen in een houten frame waarbij het frame, ook wel een kader, niet zichtbaar is. Het vilt wordt er omheen gespannen en op de hoeken aan elkaar genaaid,

3. Het doek wordt op een houten kader ‘geplakt’. Het frame is iets kleiner dan het doek, hierdoor krijg je een zwevend effect.

4. Het doek wordt opgehangen met naalden. Oftewel, er wordt geen extra frame gebruikt.

 
Lichtpaneel vilt
vilten paneel Vilt aan Zee
vilten panelen
vilten doek

Hoe werkt een akoestisch paneel?

Vilt absorbeert geluidsgolven. Het vilten doek heeft een open structuur. Hierdoor kaatsen de geluidsgolven niet terug, maar dringen door het doek heen. Hierdoor vermindert de galm in de ruimte. De effectiviteit is afhankelijk van de oppervlakte (hoe groter hoe beter), de dikte van het doek, en de plaatsing van het doek.

Omdat het maken van heel dik vilt zeer tijdrovend is plaatsen we, om massa te verkrijgen, een geluiddempende wollen deken achter het doek. Deze deken is speciaal voor dit doel ontwikkeld.

Als we kijken naar een goede plek om het wandpaneel op te hangen, is bijvoorbeeld de muur achter de eettafel een logische plek. In het kort, een geluidsgolf die jij of bijvoorbeeld een geluidsbox produceert moet zo snel mogelijk worden onderbroken of worden geabsorbeerd. Daarom adviseren wij altijd om meerdere ingrepen te doen. Dus naast een paneel ook een kleed, gordijnen, planten, kussens, etc. De combinatie van al deze factoren zal de galm doen verdwijnen.

Wollen deken Doscha

Geluiddempende deken geplaatst achter doek

schema akoestisch paneel

Hieronder voorbeelden van gekleurde panelen ter inspiratie.

De panelen worden naar jouw wens gemaakt. Naast het ontwerp en de kleur kun je ook kiezen tussen verschillende frames en of je een extra akoestische deken wil toevoegen achter het vilten doek. 

Een offerte en proeflapjes van 20 cm x 25 cm maken we voorafgaand aan het echte werk. De keuze of je ermee door wil gaan bepaal je daarna. Voor de proeflapjes rekenen we € 100,00. Mocht je akkoord gaan dan wordt deze € 100,00 in mindering gebracht op het totaal bedrag.

 

nl_NL